Over ons

Terwijl de markt voor composiet terrasdelen nog maar een paar jaar oud was en de vraag snel groeide, heeft TimberTech zijn volledige systeem voor het combineren van hout en kunststof ingezet om in 1997 de markt voor alternatieve terrasdelen te betreden. TimberTech is oorspronkelijk opgericht in Columbus en verhuisde in 2000 naar Wilmington, beide in Ohio, naar een speciale productielocatie. In de daarop volgende jaren gingen TimberTech's innovaties verder vanaf de eerste terrasdelen uit 1998 met groef en messing tot planken van 51 mm x 152 mm (2" x 6") en terrasplanken als concurrent van traditionele 32 mm (5/4") planken in 2001. In dat zelfde jaar werd de kleurkeuze van de planken uitgebreid en zo werd de hoeksteen van de innovatie, waarom TimberTech bekend staat, stevig verankerd. In 2003 introduceerde TimberTech TwinFinish, een dubbelzijdige terrasplank met aan beide zijden een verschillende esthetische afwerking. Dit product werd al snel een toonaangevende terrasplank en gaf aanleiding tot de sterke omzetgroei van TimberTech in de volgende 10 jaar.

Het waren echter niet alleen de terrasdelen die in het centrum van TimberTech's innovatie stonden. In 2002 introduceerde TimberTech Ornamental Railing, het eerste gekitte composiet balustradesysteem, als een logische aanvulling op de terrasdelen. RadianceRail, dat in 2005 werd geïntroduceerd, groeide door zijn gemakkelijke installatie en prachtige uitstraling uit tot een heel geliefde balustrade bij aannemers. Dit bekroonde type balustrade was ook de eerste composiet balustrade die in het zwart verkrijgbaar was. Daarna werden op verzoek van aannemers en consumenten extra typen balustrades ontwikkeld, zoals RadianceRail Express, EvolutionsRail Contemporary en EvolutionsRail Builder, die de ontwikkelingen van TimberTech-terrasdelen verder aanvulden.

In 2004 breidde TimberTech zijn productielocatie in Wilmington uit en opende een nieuwe vestiging in Columbus die zich met de productie van RadianceRail bezighield. TimberTech had nu ruimte om te groeien en bouwde in 2008 haar expertise in de productie van composiet terrassen uit en ontwikkelde een PVC-terrasplank, de TimberTech XLM. Deze innovatie werd gevolgd door de introductie van composiet terrasdelen met polymeercoating, waardoor de terraswereld op zijn kop gezet werd. Met de eerste 30-jarige garantie tegen verkleuring en vlekken in de markt, debuteerden TimberTech's composiet terrasdelen met polymeercoating in 2011 en zijn nog steeds heel geliefd bij aannemers en eigenaren die de robuuste uitstraling en blijvende duurzaamheid waarderen.

In aanvulling op terras en balustrade heeft TimberTech door de jaren heen telkens producten geïntroduceerd die in de aannemerswereld hoog werden aangeprezen, zoals DrySpace, CONCEALoc® en DeckLites®, het eerste volledig geïntegreerde verlichtingssysteem dat door terrasexperts werd ontworpen. Dit zijn maar een paar van de TimberTech-producten die na bijna 10 jaar trouwe dienst nog steeds populair zijn.

Het merk TimberTech is nu synoniem aan kwaliteit en wordt wereldwijd gezien als de pionier in terrassen die de lat steeds hoger legt op het gebied van terrasdelen en balustrades. Met bijna twee decennia lang innovatie op het gebied van het buitenleven, lijken er geen redenen te zijn deze succesformule te wijzigen.

TimberTech
wereldwijd

In de afgelopen 19 jaar is TimberTech uitgegroeid tot een van 's wereld meest toonaangevende producenten van duurzame, onderhoudsarme, kwalitatief hoogwaardige, gecoate en traditionele composiet terrasdelen, balustrades en bevestigingsmiddelen. De voortdurende ontwikkeling van TimberTech op de internationale markt heeft vandaag de dag geleid tot een van de meest uitgebreide en vooral een van de beste distributienetwerken met een dekking van 55 landen op 6 continenten.

Voor meer informatie over TimberTech's internationale activiteiten en vertegenwoordigers en distributeurs buiten de Verenigde Staten, neemt u contact op met Christian Stock, Vice President International Sales & Marketing.

Internationale productbrochures & installatiehandleiding