Inspiratie

Terrasontwerptoolnieuwe!

Probeer onze nieuwe tool voor het ontwerp van uw terras in real time

Gemakkelijk in gebruik en te delen

Bekijk uw ontwerp in 3D met verschillende omgevingen

Breng uw terras tot leven

Probeer onze nieuwe terrasontwerptool, ontwerp in real time het terras van uw dromen in uw browser en zie hoe het in 3D tot leven komt. Met deze krachtige nieuwe tool binnen handbereik en met meer dan 140 verschillende opties is het ontwerp van het terras van uw dromen nog nooit zo gemakkelijk geweest. Neem de proef op de som met onze nieuwe terrasontwerptool en geef ons uw feedback!

Pas het terrasontwerp aan met de materialen van AZEK Building Products. Kies de terrasdelen, balustrades, verlichting, accessoires en nog veel meer van AZEK en TimberTech. Zodra u klaar bent, krijgt u een lijst met de materialen van AZEK Building Products om het allermooiste terras werkelijkheid te laten worden.

Bij de start van een project wordt u geregistreerd voor het ontvangen van informatie van TimberTech en geselecteerde partners uit ons netwerk van dealers/aannemers die u kunnen helpen bij het realiseren van het terras van uw dromen.

Veelgestelde vragen

Kan ik de snelheid van de terrasontwerptool verhogen?

Ja, u kunt het instellingsmenu in de werkbalk gebruiken om de grafische instellingen te veranderen naar “snelst”. Hiermee wordt de snelheid van de tool verhoogd zonder de kwaliteit van de afbeelding echt aan te tasten. Zodra u klaar bent om het definitieve ontwerp te bekijken, raden wij aan te veranderen naar “fantastisch” zodat uw ontwerp echt blinkt.

Hoe krijg ik een vergunning voor mijn terras?

Controleer de plaatselijke bouwvoorschriften of er een vergunning voor het terras bij uw woning nodig is. Deze kan gevraagd worden als een constructie, zoals een terras, onderheid is en groter is dan bepaalde afmetingen. Wat u niet wilt, is een bericht van de gemeente dat uw terras niet aan de verordeningen voldoet! Plus u wilt er zeker van zijn dat het veilig is voor uw dierbaren en bezoekers.

Een beetje voorbereiding betaalt zich uit

Zorg dat uw ervaringen met het gebruik van de terrasontwerptool optimaal zijn door eerst deze drie zaken te controleren.

Systeemvereisten

 • De huidige browserversies van:
  Chrome
  Firefox
  Safari (Mac)
  Microsoft Edge
 • Een muis met 2 knoppen en een scrollwiel is aanbevolen.

Let op: Internet Explorer wordt niet ondersteund door ontbrekende WebGL-ondersteuning.


Op dit moment wordt de AZEK-terrasontwerptool niet volledig ondersteund op Android-/iOS-apparaten.

Programmafuncties

Maak, wijzig en bewaar zoveel ontwerpen als u wilt; u kunt zelfs een volledige specificatie printen van uw ontwerp, inclusief alles wat u nodig heeft voor de bouw van het terras van uw dromen:*

 • 3D-overzichten van uw terras
 • Lijst met benodigde gereedschappen en tips voor de bouw
 • Overzicht identificatie terrasonderdelen
 • Zaaglijst onderdelen en materialen
 • Handleiding bevestigingsmaterialen
 • Andere voor het project aanbevolen materialen
 • Checklist voor de installatie.

Specificaties van het terras

Bepaal voor u begint te ontwerpen, de vorm en de afmetingen van het gewenste terras. Daardoor wordt de nauwkeurigheid groter van de zaaglijst voor het materiaal die met het definitieve ontwerprapport van uw terras wordt opgesteld.

*Houd in gedachten dat uw terrasontwerp GEEN kant en klare bouwtekening is. Voor de veiligheid moet u een bouwkundige inschakelen om uw terrasontwerp te controleren op nauwkeurigheid, volledigheid, geschiktheid van de specifieke terreinomstandigheden en of het voldoet aan de plaatselijke bouwvoorschriften en normen.

**In Opera en Chrome voor Windows wordt mogelijk het bericht “Browser niet ondersteund” van UnityWebGL weergegeven. Opera werkt niet met Windows 7.