Bronnen

Veelgestelde
vragen

Algemeen

Welk effect heeft zout water op TimberTech-producten?

TimberTech-producten kunnen prima worden toegepast in een klimaat met zout water. Zout water heeft geen negatieve effecten op TimberTech. U moet de planken niet in zout water onderdompelen.

Zullen de kleuren van TimberTech-terrasdelen en -balustrades verbleken?

Ja. De meeste materialen die aan uv-straling of andere weersinvloeden worden blootgesteld zullen verbleken. TimberTech-terrasdelen en balustrades worden gemaakt van hoogwaardige grondstoffen gemengd met pigmenten die het effect van uv-straling verminderen, zodat verbleking tot een minimum wordt beperkt en het product een gelijkmatige kleur krijgt. Alle producten zullen egaal verbleken. Earthwood Evolutions heeft een extra 30-jarige garantie tegen verkleuring en vlekken.

Zijn de producten van TimberTech milieuvriendelijk?

Ja. Omdat TimberTech niet splintert, kromtrekt of verbleekt zoals wel het geval is bij hout, wordt de hoeveelheid afval door reparatie en vervanging sterk verminderd en wordt het veelvuldige gebruik van milieubelastende verf, lakken en vlekverwijderaars vermeden.

 • TimberTech-terrasplanken zijn gemaakt van gerecycled houtmateriaal dat anders naar een stortplaats zou gaan. Daarnaast kan TimberTech afvalproducten vermalen en gebruiken voor het productieproces.
 • TimberTech recyclet water tijdens het productieproces.
 • Met hun garantie van 30 jaar vormen TimberTech-producten, in tegenstelling tot hout, voor de meeste huiseigenaren een eenmalige aankoop.
 • Verven, beitsen of lakken is niet nodig bij TimberTech.

Zijn er ook leveranciers in andere landen?

Ja. Door de jaren heen heeft TimberTech erkenning gekregen als een toonaangevende producent van hoogwaardige, duurzame en innovatieve onderhoudsarme terras- en balustradeproducten en heeft het bedrijf een sterke positie verworven in veel markten over de hele wereld. Meer informatie over TimberTech wereldwijd.

Is er een brochure beschikbaar?

Ja, we hebben een brochure! U kunt onze digitale brochure bekijken of de gedrukte brochure naar u op laten sturen.
Bekijk de digitale brochure

Welke kleuren terrasdelen en balustrades heeft TimberTech?

Wij begrijpen dat kleurkeuze voor een huiseigenaar heel belangrijk is. Daarom hebben wij het gemakkelijk gemaakt om TimberTech-terrasdelen en balustrades te zoeken op kleur. Wij hebben ook een kleurenvoorbeeld op al onze productpagina´s waarmee u de kleur van de terrasdelen en balustrade kunt wijzigen om de combinatie te vinden die bij uw stijl past.
Zoek op kleur: Terrasdelen
Zoek kleuren voor balustrades

Waar worden de TimberTech-producten gemaakt?

TimberTech-terrasdelen en balustrades worden gemaakt in Wilmington, Ohio, VS. Meer informatie Over ons.

Waar kan ik een veiligheidsinformatieblad voor de TimberTech-producten krijgen?

Wij bij TimberTech maken het u gemakkelijk alle veiligheidsinformatie te krijgen die u nodig heeft, door deze informatie online beschikbaar te stellen in onze bibliotheek voor hulp bij de installatie.
Informatie over onze producten kan worden gevonden in onze technische documenten.

Producten

Accessoires

Moet ik ruimte laten tussen mijn planken als ik CONCEALoc verdekte bevestigingen gebruik?

De CONCEALoc-bevestigingsmiddelen zorgen voor een gelijkmatige tussenruimte voor de zijkanten van de planken. Tussen de uiteinden bij een stuiknaad moet u een tussenruimte houden zoals aangegeven in onze Installatie- en onderhoudshandleiding. Deze kunt u vinden in het deel Installatiedocumenten van onze website.

Is er een installatievideo beschikbaar voor de CONCEALoc verdekte bevestiging?

Ja. Bekijk de video "Gegroefde planken - CONCEALoc" in het deel Installatiedocumenten van onze website.

Welk gereedschap is nodig om de CONCEALoc verdekte bevestigingen te installeren?

Er zijn geen speciale gereedschappen nodig bij gebruik van gegroefde TimberTech-planken, alleen een boormachine/schroevendraaier. Bij de schroeven en CONCEALoc-clips leveren we een bijpassend vierkant schroefbitje. Bij het gebruik van massieve TimberTech-planken is een frees met een bitje voor CONCEALoc nodig, waarmee een groef gemaakt wordt bij elke draagbalk. De volledige details hoe CONCEALoc met gegroefde en massieve planken geïnstalleerd wordt, vindt u in de online installatiedocumenten van TimberTech.

Uit welk materiaal worden de CONCEALoc verdekte bevestigingen gemaakt?

De CONCEALoc-bevestigingsmiddelen zijn gemaakt van 304 roestvast staal. Dit materiaal met een hoog nikkelgehalte zorgt voor een lange levensduur zelfs in barre omstandigheden. Alle schroeven zijn van roestvast staal en pneumatische spijkers zijn van gecoat koolstofstaal.

Kunnen de CONCEALoc verdekte bevestigingen onder een hoek worden toegepast?

Ja. Het kan onder elke hoek tot 45° worden toegepast. Verplaats bij installatie onder een hoek het middelpunt van het bevestigingsmiddel 13 mm (1/2") naar de lange punt van de draagbalk, zodat de schroef niet door de zijkant van de balk komt. Zie onze installatiedocumenten voor aanvullende details.

Is het mogelijk om een plank geïnstalleerd met CONCEALoc verdekte bevestigingen te vervangen, als deze na de installatie is beschadigd?

Ja. U kunt de volledige details hoe u dit moet doen, vinden in de online installatiedocumenten van TimberTech.

Hoeveel kopse kanten van terrasdelen kan ik behandelen met één fles met coating voor kopse kanten?

Elke fles met TimberTech-coating voor kopse kanten is voldoende voor ongeveer 250 kopse kanten.
U kunt deze coating voor kopse kanten zelfs in de TimberTech onlinewinkel kopen.

Hoeveel en waar breng ik TimberTech DeckLites aan op de trappen?

De TimberTech-stootbordverlichting zit normaal in het midden van de trap. In sommige landen kunnen er voorschriften zijn voor trapverlichting. Controleer dit in de plaatselijke bouwvoorschriften. Het aantal lampen dat u op de trap installeert is een persoonlijke voorkeur, dus als u inspiratie nodig heeft, kunt u de foto's van TimberTech DeckLites bekijken voor fraaie voorbeelden.

Kunnen TimberTech Cortex-bevestigingsmiddelen voor alle terrasdelen worden gebruikt?

TimberTech Cortex-bevestigingsmiddelen kunnen worden gebruikt bij alle TimberTech-terrasdelen voor omrandingsplanken en trappen, behalve voor ReliaBoard®- of Terrain-delen.
TimberTech Cortex biedt een discrete, verdekte bevestiging voor omrandingsplanken en trappen. Gecombineerd met TimberTech CONCEALoc® of FUSIONLoc™ voor de rest van het terrasgebied, geniet u van een oplossing met verdekte bevestigingen voor het hele terras.

Kan ik extra spijlen, bevestigingsets en aansluitingssets bestellen?

Jazeker! Spijlenpakketten en bevestigingsets kunnen via uw plaatselijke TimberTech-dealer worden besteld.
U kunt de bevestigingsets ook kopen in onze TimberTech onlinewinkel, samen met bevestigingsmiddelen, balustradeonderdelen, coating en nog veel meer.

Kunnen in plaats van TimberTech Cortex, schroeven met kleine kop worden gebruikt voor omrandingsplanken?

Wij bevelen het gebruik niet aan van schroeven met kleine kop of alternatieve bevestigingsmiddelen voor TimberTech-terrasdelen. Als het TimberTech Cortex-systeem niet gewenst is, hebben wij TOPLoc-schroeven voor composiet aangepast in kleur.
De TimberTech TOPLoc-schroef is speciaal gemaakt voor TimberTech-producten en geeft het beste uiterlijk van het oppervlak.
Als bijkomend voordeel biedt TimberTech 30 jaar beperkte garantie voor alle bevestigingsmiddelen van het merk TimberTech!

Hoeveel watt zijn de TimberTech LED DeckLites?

Het wattage van de TimberTech LED DeckLites hangt af van het type terrasverlichting dat u gebruikt. U kunt tot maximaal 40 watt per circuit en 90 watt per transformator gebruiken.

 • Balusterafdekking en verlichte eilandafdekking: 4 watt
 • Accent, onder de leuning en stootbord: 2 watt
 • Ingebouwd: 1 watt
 • Dimmer: gebruikt 20-90 watt
Bekijk de TimberTech foto's en zie hoe DeckLites licht kunnen brengen op het terras van uw dromen!

In welke afmetingen zijn TimberTech sets voor hekken beschikbaar?

We hebben sets voor hekken voor de balustrade type TimberTech RadianceRail. Deze worden verkocht als pakket met alle onderdelen om uw hek zelf te bouwen en te installeren, met uitzondering van de bovenleuning en de onderregel en composiet spijleninvulling die apart verkocht worden. De set voor hekken wordt ter plaatse gemonteerd voor openingen tot 121,9 cm (48") breed en wordt geleverd in een hoogte van 91,4 cm (36"). De grootste hoogte van de RadianceRail sets voor hekken is 91,4 cm (36").

Is de kleur van de CONCEALoc-bevestigingsmiddelen afgestemd op de kleur van de terrasdelen?

CONCEALoc®- en FUSIONLoc™-bevestigingsmiddelen zijn niet in kleur afgestemd op de terrasdelen. Dit verdekte bevestigingssysteem is gemaakt voor een gemakkelijke montage gecombineerd met het aanzicht van een smetteloos oppervlak, vrij van bevestigingsmiddelen. CONCEALoc® geleverd in bruin en FUSIONLoc™ geleverd in zwart, vallen weg tegen het raamwerk in de openingen tussen de terrasplanken.
Combineer het voor de omrandingsplanken en trappen met TimberTech Cortex dat leverbaar is in meerdere kleuren die aansluiten bij onze terrasdelen, en u heeft prachtige geheel verdekte bevestigingen voor het totale terrasoppervlak!

Achtergrond

Hoe duur is FenceScape?

Neem contact op met een FenceScape-dealer of aannemer in uw omgeving voor de prijzen.

Hebben FenceScape-regels soms een ronde bovenzijde?

Ja. Net zoals bij hout kunnen FenceScape-regels een iets ronde bovenzijde hebben. Installeer de regel met de ronde zijde naar boven.

Zullen de kleuren van FenceScape verbleken?

Ja. De meeste materialen die aan uv-straling en weersinvloeden worden blootgesteld zullen verbleken. FenceScape wordt echter gemaakt van hoogwaardige grondstoffen gemengd met pigmenten die het effect van uv-straling verminderen, zodat verbleking tot een minimum wordt beperkt en het product een gelijkmatige kleur krijgt.

Wat is het effect van zout water op FenceScape?

FenceScape-producten kunnen prima worden toegepast in een klimaat met zout water. Zout water heeft geen negatieve effecten op FenceScape.

Wat is het effect van hitte op FenceScape?

Het effect van hitte op FenceScape komt overeen met het effect van hitte op een houten schutting. FenceScape is ontwikkeld met reflecterende anorganische pigmenten die de warmteaccumulatie minimaliseren.

Wat is het voordeel om de regelsteun te gebruiken?

Het gemak bij de installatie is het grote voordeel om de in bijpassende kleur gepoedercoate regelsteun te gebruiken. Het gebruik van de steun is een alternatief voor het schuin vastschroeven van de regel tussen de stijlen en voorboren is dan niet nodig. Regelsteunen geven ook een grotere constructieve stabiliteit.

Welke soort staal is in de regel verwerkt?

De stalen versterking in de regel is verzinkt staal.

Kan ik FenceScape ook gebruiken op een nieuwe of bestaande houten onderconstructie?

Ja. FenceScape-stijlen en -stijlafdekkingen kunnen worden gebruikt in combinatie met een nieuwe of bestaande onderconstructie. Dit is een prima oplossing als u bestaande 102 mm x 102 mm (4" x4") stijlen heeft die in een goede conditie verkeren. Zo kunt u ook naar hartenlust combineren met onderdelen. FenceScape garandeert geen defecten van producten als gevolg van het bezwijken van de onderconstructie of alles wat FenceScape niet goed vastzet. Zorg ervoor dat u de plaatselijke bouwvoorschriften controleert.

Terrasdelen

Mogen de TimberTech-planken op mijn terras uitkragen?

Ja. TimberTech Earthwood Evolutions, TwinFinish, DockSider en ReliaBoard kunnen 25 mm (1") uitkragen over de laatste ondersteuning. TimberTech Floorizon-planken mogen niet uitkragen.

Mag ik lijm of kit gebruiken bij TimberTech?

Gebruik geen kit om TimberTech Floorizon-planken te bevestigen of als afdichting tussen al onze planken. Dit hindert de waterafvoer van de planken en belemmert de natuurlijke uitzetting en krimp van de planken. Sommige aannemers hebben met succes Premium PL 2000 constructielijm toegepast voor de bevestiging van andere planken, maar het wordt niet aanbevolen voor de primaire bevestiging van planken of kantplanken. Nogmaals, gebruik geen kit als afdichting tussen planken.

Mag ik de kolommen van mijn veranda of jacuzzi op mijn TimberTech terras installeren?

Ja. Houd wel rekening met het onderliggende draagsysteem want de TimberTech-planken mogen niet als hoofddraagconstructie worden gebruikt. TimberTech mag niet als hoofddraagconstructie worden gebruikt.

Mag ik een bovenfrees gebruiken op het TimberTech-product?

Ja. Als u een massief profiel installeert, zoals onze Earthwood Evolutions, TwinFinish, DockSider of TwinFascia kan een frees worden gebruikt. Deze TimberTech-producten kunnen net als hout worden gefreesd. TimberTech heeft een CONCEALoc-freesbit voor het frezen van de perfecte groef in TimberTech massieve planken voor onze verdekte CONCEALoc-bevestigingsclips.

Wat voor soort bevestiging moet ik gebruiken met TimberTech?

Wij adviseren het in het zicht komende TimberTech TOPLoc-bevestigingssysteem of roestvaststalen of verzinkte terrasschroeven te gebruiken voor het installeren van massieve TimberTech-planken. Gebruik voor Earthwood Evolutions-planken, TwinFinish-planken en ReliaBoard minimaal M4 x 64 mm (#8 x 2-1/2"). Gebruik voor DockSider-planken minimaal M4 x 76 (#8 x 3"). Zie onze Installatiedocumenten voor meer informatie. Gegroefde TimberTech-planken worden geïnstalleerd met behulp van de TimberTech CONCEALoc verdekte bevestiging. Volg de aanwijzingen op de doos of emmer van CONCEALoc.
Ons TOPLoc-bevestigingssysteem voor kantplanken lost de problemen op die zich met traditionele bevestigingsmethoden voordoen. De TOPLoc-boor en bevestigingsmiddelen voor kantplanken zijn gemaakt voor een goede installatie van de kantplanken, zodat de kantplank precies op zijn plaats hangt.
TimberTech Cortex is exclusief ontworpen voor TimberTech-planken en voorziet in een discrete, verdekte bevestiging voor omrandingsplanken en trappen. Gecombineerd met TimberTech CONCEALoc voor de rest van het terrasgebied, kunnen huiseigenaren genieten van een oplossing met verdekte bevestigingen voor het hele terras. Zie onze Installatiedocumenten

Mag ik mijn TimberTech-terras direct op een bestaand oppervlak bouwen?

Zie hieronder voor de minimaal noodzakelijke ruimte voor uw TimberTech-terrasplanken:
Earthwood Evolutions-planken, DockSider-planken, TwinFinish-planken en ReliaBoard
Er moeten minimaal dwarsbalken van 51 mm (2") zijn die ondersteund worden door en verbonden zijn aan de onderconstructie waarop het terras is aangebracht.
Floorizon-planken
Er moet een onbelemmerde vrije ruimte van ten minste 30,5 cm (12") hoog zijn langs drie zijden van het terras voor goede dwarsventilatie. Voor Floorizon gelden speciale installatievereisten. Zie onze installatiedocumenten voor de juiste ventilatievereisten.

Kunnen TimberTech-producten worden geschilderd of gebeitst?

U kunt TimberTech-producten schilderen of beitsen, hoewel wij dat niet adviseren. TimberTech kan geen garantie geven voor prestaties van iets dat op het product is aangebracht. Neem voor informatie over schilderen contact op met uw TimberTech-dealer of een plaatselijke verfleverancier. Voor meer informatie over schilderen of beitsen van uw TimberTech-terrasdelen, zie onze onderhouds- en reinigingsinstructies.

Mijn terras is gebouwd met afschot vanaf de woning. Kan ik de afdekplaten van de draagbalken strak met de onderzijde van de draagbalk installeren?

Nee, de gecombineerde beugel en de afdekplaat van de draagbalken vormen een gootje waar water in komt te staan. Indien de gecombineerde beugel en de afdekplaat van de draagbalken strak tegen de onderkant van de draagbalk worden geïnstalleerd, kan het water niet vrij wegstromen.

Wordt TimberTech-terrasdelen in de kleur Redwood geleverd?

Onze kleur Caribbean Redwood is een fantastische optie als u een Redwood-kleur zoekt. U kunt ook alle kleurenopties van terrasdelen bekijken op Zoek op kleur of u kunt onze dealerkeuze gebruiken om een leverancier met showroom in uw omgeving te zoeken.

Welk product is het beste voor een perceel met veel bomen?

Elk TimberTech-product is geschikt voor een tuin met veel bomen, maar voor de beste prestaties bevelen wij aan onze gecoate houtcomposiet terrasdelen te gebruiken uit de Legacy-, Terrain- en Tropical-collecties.
Terrasdelen uit de gecoat houtcomposiet-collecties zijn beter dan ooit bestand tegen krassen, vlekken en verkleuren door een polymeer omhulling die beschermt tegen de elementen.
Met de 13 kleurenopties op meerdere prijsniveaus zijn wij ervan overtuigd dat u de perfecte terrasdelen zult kunnen vinden. Daarnaast heeft het een extra 25-jarig beperkte garantie op verbleken en vlekken en dezelfde 25-jarige beperkte garantie als voor alle andere terrasdelen die dekking geeft tegen materiaalfouten, splinters en schade door ongedierte of verrotting.

Wat wordt aanbevolen om onder barbecues, stoelen en potten te zetten bij de Legacy-, Terrain- en Tropical-collecties?

Wij adviseren om een bescherming van kunststof, rubber of vilt stroken onder de poten van meubels en andere beschermingen te gebruiken voor de Legacy-, Terrain- en Tropical-collecties.
Zoals u kunt zien in onze Vergelijkingsschema terrasdelen hebben de Legacy-, Terrain- en Tropical-collecties een hoge krasbestendigheid, maar het is altijd goed om extra beschermingsmaatregelen te nemen.

Welke conserveringsmiddelen worden gebruikt in de composiet kern om verrotting te voorkomen?

TimberTech composiet terrasdelen wordt voornamelijk samengesteld uit hoge-dichtheid polyetheen en houtdelen, maar we voegen ook zelfontwikkelde ingrediënten toe die verrotting moeten tegengaan.

Kunnen TimberTech-terrasdelen worden gebruikt voor een hellingbaan voor rolstoelen/lopen?

Ja, TimberTech-terrasdelen en balustrades kunnen voor een hellingbaan worden gebruikt. Wij adviseren advies te vragen van een plaatselijke aannemer en controleer ook de plaatselijke bouwvoorschriften voor eisen en optimale werkmethoden.
Het is ook aanbevolen antislipterrasdelen te gebruiken.
U kunt ook met uw aannemer overleggen om antislipstrippen toe te passen voor de hellingbaan. Wij bevelen ook aan naar onze handleuning te kijken die voldoet aan de eisen van de Amerikaanse gehandicaptenwet (ADA).

Welke van de twee TimberTech-terrasdelen, houtcomposiet of gecoate houtcomposiet, is het beste bestand tegen verbleken?

Hoewel alle TimberTech®-producten zijn samengesteld om verbleken te minimaliseren, zal elk buitenproduct in de loop der tijd door de omgevingsomstandigheden verbleken. Onze collecties gecoat houtcomposiet terrasdelen Earthwood Evolutions®, Terrain, Tropical en Legacy bieden u de beste prestaties op het gebied van weerstand tegen verbleken. Dit wordt ondersteund door onze 25-jarige beperkte garantie op verbleken en vlekken. Traditionele composieten zoals ReliaBoard, TwinFinish en Docksider verweren door de blootgestelde houtvezels en het oppervlaktepatroon zal in de loop der tijd en door blootstelling egaler worden.

Is TimberTech brandwerend?

Brandvoorschriften en -normen worden steeds belangrijker in de bouwwereld. TimberTech streeft ernaar producten te maken die voldoen aan deze eisen en veilig zijn voor onze klanten.
Hieronder vindt u een lijst van onze producten die zijn getest en hun vlamverspreidingsklasse.

  class="bulleted-list>
 • XLM® Alle kleuren voldoen aan vlamverspreidingsklasse B en dit wordt nu getest op de eisen voor San Diego County.
 • Earthwood Evolutions® Alle kleuren voldoen aan vlamverspreidingsklasse C. Onze Terrain-, Legacy- en Tropical-collecties worden momenteel getest.
 • TwinFinish®, DockSider™ en ReliaBoard™® Alle kleuren voldoen aan vlamverspreidingsklasse B.
Op de website van het California Department of Forestry and Fire Protection vindt u een lijst met TimberTech-producten die aan de eisen voldoen.

Trekken TimberTech-planken krom?

Het grote voordeel van de geproduceerde TimberTech-terrasplanken is dat alle planken homogeen zijn. Zolang het materiaal vóór de installatie op de juiste wijze wordt opgeslagen op een vlakke ondergrond en goed wordt geïnstalleerd, zal het product niet kromtrekken.

Kunnen alle TimberTech-producten voor kades worden gebruikt?

Alle TimberTech®-terrasplanken kunnen prima toegepast worden voor een kade of aanlegsteiger. Onze onderhoudsarme terrasdelen geven u meer tijd om te relaxen bij het water of te gaan vissen vanaf uw aanlegsteiger. Ons meest gebruikte product voor een aanlegsteiger of kade is DockSider™.
Onze DockSider-planken met zijn unieke overspanning van 61,0 cm (24") h.o.h. is perfect geschikt voor zwaar belaste openbare ruimten en kades in de buurt van water. Zo heeft New Jersey TimberTech DockSider-terrasdelen gekozen voor de herbouw van hun promenade die door orkaan Sandy was vernield. Het is heel goed bestand tegen zon, opspattend zeewater en zand.
Zorg ervoor dat de overspanning van de constructieve draagbalken juist zijn en controleer de plaatselijke bouwvoorschriften voor de constructieve eisen ter plaatse voordat u met een project begint.

Kan er tapijt worden gelegd of een kleed worden gebruikt over een TimberTech-terras in een serre?

Een kleed kan een prachtige manier zijn om extra kleur en warmte aan een ruimte toe te voegen, inclusief uw serre. Wij stellen voor dat het kleed groot genoeg is om de loungeruimte af te bakenen en te versterken, maar de luchtcirculatie moet gehandhaafd blijven. In feite is de luchtcirculatie belangrijk om vochtopbouw onder het terras te voorkomen, dus controleer de hoogte en ventilatie van de onderconstructie zodat het kleed de luchtcirculatie niet belemmert. Wees u bewust van het type terrasdelen en het type kleed dat u overweegt.
Wij adviseren geen tapijt over uw TimberTech-terras te installeren, omdat we dat niet hebben getest.

Ik heb een houten terras en moet enkele planken vervangen. Kan ik deze vervangen met composiet terrasdelen?

Ja, u kunt houten planken vervangen door composiet, maar er zijn wel een paar factoren waar u rekening mee moet houden. Ten eerste moet u er zeker van zijn dat de onderconstructie aan de normen voldoet en het extra gewicht van een TimberTech composiet plank kan dragen. De dikte van de plank is ook belangrijk, zodat u een vlak oppervlakte van de terrasdelen houdt. U kunt op elke productpagina van onze producten de dikte vinden. Hoewel vervanging van oude houten planken met composiet mogelijk is, krijgt u niet het uiterlijk dat u wilt hebben omdat de planken niet overeenkomen.
Als u wilt dat het hele terras op elkaar is afgestemd, en dat is wat wij aanbevelen, dan hebben we een andere optie. Als uw onderconstructie aan de normen voldoet, kunt u overwegen om het hele terras opnieuw te beplanken met overal composiet materiaal.

Is er een probleem met warmteaccumulatie bij composiet?

Composiet terrasdelen kunnen, net als de meeste bouwproducten voor buiten, warmte vasthouden met name na een lange dag in direct zonlicht. We hebben bij TimberTech maatregelen genomen om warmteaccumulatie te minimaliseren door middel van de samenstelling van onze composiet terrasdelen. Als u een terras bouwt dat direct zonlicht krijgt, stellen wij voor dat u overweegt lichtere kleuren voor de terrasdelen te kiezen.

DrySpace

Zullen de DrySpace gecombineerde beugel of de draagbalkafdekking verrotting van mijn terras veroorzaken?

Nee, als het goed geïnstalleerd is zal het water door de gecombineerde beugel of de draagbalkafdekking van het huis af en uit de beugel of afdekking weggevoerd worden. Dit zorgt ook voor luchtcirculatie tussen de gecombineerde beugel of de afdekking en de draagbalken.

Kan ik DrySpace schilderen?

Wij bevelen dit niet aan vanwege de onderhoudsproblemen.

Kan ik panelen lassen om materiaal te besparen?

Nee, er is geen manier om een verbinding te maken tussen de afdekking en/of panelen die waterdicht is. DrySpace wordt geleverd in lengten van 3,66 m (12') en 4,88 m (16') die geschikt zijn voor naadloze installatie. De sets voor 4,88 m (16') zijn ideaal voor installatie van DrySpace waar de vakken tussen de draagbalken 2,44 m (8') lang zijn.

Kan ik een decoratief plafond installeren onder DrySpace?

Nee, dat zou vereisen dat de draagbalkafdekking geperforeerd wordt met nagels of schroeven.

Kan ik DrySpace installeren door enkel F-beugels te gebruiken en niet de gecombineerde beugel (combinatie afdekking/F-beugel)?

Nee, de gecombineerde beugel (combinatie afdekking/F-beugel) moet worden gebruikt om alle water te verzamelen dat langs of rond de draagbalk afloopt.

Kan ik de panelen over de bovenkant van een balk heen laten lopen?

Panelen moeten 76 mm (3") vanaf de balk eindigen. In de meeste gevallen zal het laagste punt van het paneel tegen de balk aanlopen, waardoor het water op het paneel wordt tegengehouden. Gecombineerde beugels en afdekkingen moeten 25 mm (1") vanaf de balk stoppen. Voor meer informatie over balken, zie onze installatiehandleiding.

Zullen chemische behandelingen of vlekken DrySpace beschadigen?

Nee, normale standaard vlekverwijderaars en chemische houtreinigingsproducten hebben geen schadelijk effect op DrySpace.

Kan ik TimberTech DrySpace met TimberTech Floorizon-terrasplanken gebruiken?

Ja. Bij de juiste installatie kan TimberTech DrySpace worden gebruikt met Floorizon-planken. Het vocht wordt aan de onderzijde van de Floorizon-planken afgevoerd. Het is het vocht aan de onderzijde van de Floorizon-planken dat vervorming kan veroorzaken. Daarnaast zal er enige luchtcirculatie rond de planken zijn, omdat de V-vormige panelen 76 mm (3") vanaf de balk of randbalk stoppen.

Kan ik DrySpace zelf installeren?

Ja. Complete en gemakkelijk te volgen instructies worden bij aankoop van DrySpace geleverd of u kunt onze online Installatiedocumenten bekijken. Installatie door twee personen is het gemakkelijkst. U heeft waarschijnlijk alle gereedschap en materiaal al dat u nodig heeft, of het is gemakkelijk verkrijgbaar bij de plaatselijke doe-het-zelf winkel.

Kan ik meer informatie krijgen over TimberTech DrySpace?

TimberTech DrySpace is een afvoersysteem onder terrasdelen dat het vocht uit de tussenruimten van de planken verzamelt en afvoert. Het is ideaal voor terrassen op de verdieping en is gemaakt uit massief, geëxtrudeerd vinyl voor optimale sterkte, duurzaamheid en weersbestendigheid.
Met DrySpace verandert u patio's op de begane grond in een extra lounge- of opslagruimte, door een droge ruimte onder uw terras te maken. Het is een perfecte methode om meer gebruiksruimte te creëren om met vrienden of familie door te brengen.
De gebroken witte kleur maakt de ruimte onder het terras lichter en geeft het een frisse, afgewerkte indruk.

Wat gebeurt er met vuil en afval dat door de ruimte tussen de planken valt als DrySpace is geïnstalleerd?

DrySpace is een afvoersysteem voor terrassen dat het water en vuil dat in de tussenruimten van de planken valt, verzamelt en afvoert. Als een terras is geïnstalleerd met de juiste tussenruimte van de planken en DrySpace heeft het juiste afschot, dan kunnen vuil en afval er doorheen vallen en wordt het afgevoerd over de DrySpace panelen naar de optionele goot, zodat uw ruimte onder het terras droog en schoon blijft. Bekijk onze DrySpace installatievideo en installatiehandleiding voor meer gedetailleerde informatie.

Zal DrySpace defect raken als sneeuw smelt en dan op de DrySpace bevriest?

Als de TimberTech DrySpace met het juiste afschot wordt geïnstalleerd, zoals aangegeven in de installatie- en onderhoudshandleiding, zal het merendeel van het smeltwater afgevoerd worden in plaats van bevriezen. TimberTech is getest op een belasting van 0,0122 kgf/cm2, zodat er een minimale bevriezing mag optreden. Bekijk onze DrySpace installatievideo en installatiehandleiding voor meer informatie.

Balustrades

Zijn de afmetingen van de RadianceRail-sets exact 1,83 m (6') en 2,44 m (8')?

Ze zijn allemaal ontworpen op een hart-op-hart afstand van de balusters van 1,83 m (6’) en 2,44 m (8’). Het extra materiaal is bedoeld voor mogelijke hoeken en aanpassingen.

Er is een stukje uit het afdekmateriaal (buitenste laag) van mijn RadianceRail; kan ik dit repareren of bijwerken?

Ja. Verf voor het bijwerken van auto's zoals Duplicolor 2 in 1 Scratch Fix werkt prima en is beschikbaar in warenhuizen en winkels voor auto-onderdelen. Gebruik voor Coastal White een universele witte glanslak en voor Classic Black een universele mat zwarte lak.

Wij installeren RadianceRail Express op een gebogen terras, kunnen de beugels draaien als bij een gewone RadianceRail?

De beugels van RadianceRail Express zijn vast en kunnen niet draaien, maar ze zijn wel geschikt voor hoeken tot 45°.

Op welke afstand van een balustrade mag een barbecue staan zonder de TimberTech-balustrade te beschadigen?

De afstand tot onze balustrade varieert afhankelijk van het type en de grootte van de barbecue. De meeste fabrikanten van barbecues hebben richtlijnen voor plaatsing in de buurt van kunststof gevelbekleding en dezelfde richtlijnen kunt u volgen voor TimberTech-balustrades.
Ter bescherming van uw terras kan een mat onder de barbecue worden gelegd om vetspetters te voorkomen. U moet er zeker van zijn dat de mat veilig is voor uw composiet terrasdelen. Veel plezier met barbecueën!

Welke verschillende typen TimberTech-balustrades zijn er?

Wij hebben op dit moment vijf verschillende typen balustrades.


Zoals u kunt zien in het schema, heeft elke balustrade een verschillende uitstraling en eigenschappen.

Welke opties zijn leverbaar met de TimberTech-terrassystemen voor een glazen uiterlijk?

Wij hebben een glasprofielset voor het installeren van een glazen invulling in de TimberTech-balustrades type RadianceRail®, Evolutions Rail® Contemporary en Evolutions Rail Builder. De glasprofielsets zijn leverbaar in wit en zwart en in een lengte van 1,83 m (6'). Het glas wordt apart verkocht en hiervoor moet u altijd vóór aanvang van het project de plaatselijke bouwvoorschriften controleren.
Als u op zoek bent naar een modernere uitstraling van de balustrade, kunt u eens de TimberTech Evolutions Rail met CableRail-invulling overwegen. Deze balustrade geeft u dezelfde onbelemmerde mooie uitzichten overeenkomstig een glazen invulling. Wij werken samen met Feeney, Inc. voor het eerste composiet balustradesysteem dat ontworpen is voor gebruik van CableRail. U zult het uitzicht met deze hoogwaardige balustrade fantastisch vinden!

Kunnen TimberTech-balustrades en terrasproducten rond zijn of worden gebogen?

TimberTech-balustrades en terrasproducten kunnen als maatwerk worden gemaakt door ze rond te maken of te buigen met behulp van warmte en kracht. Omdat het rond maken/buigen door klanten zelf of derden wordt uitgevoerd, kan TimberTech de integriteit of prestaties van zulke toepassingen niet garanderen, inclusief het mogelijke effect op de constructieve stijfheid, uiterlijk of andere eigenschappen van het product. Alle problemen door het rond maken/buigen van terrasdelen of balustrades zijn uitdrukkelijk van de TimberTech beperkte garantie uitgesloten. TimberTech raadt aan om elk ontwerp vóór installatie te laten controleren door een erkende architect, ingenieur of plaatselijke bouwinspecteur.

Onderhoud en reiniging

Wat kan ik doen met krassen, deuken of sneden?

Krassen en deuken verweren en zijn binnen 8-10 weken nauwelijks meer zichtbaar; de periode hangt af van blootstelling en klimaat. Krassen op het oppervlak van schuttingplanken, regels en de stijl van 133 mm x 133 mm (5-1/4" x 5-1/4") kunnen worden gerepareerd door het oppervlak te verwarmen. Hierdoor kan het beschadigde oppervlak weer egaal worden, door de houtvezels en de hars weer samen te smelten. Dit kan worden uitgevoerd met een soldeerbout, zoals de LSP-25 van fabrikant Wall Lenk Corporation, een draadloze soldeerbout op butaangas. De LSP-25 wordt verkocht voor ongeveer € 15 en is beschikbaar in de meeste bouwmarkten en doe-het-zelf winkels. Standaard soldeerbouten werken ook prima. Doordat elke soldeerbout anders is, kunt u het beste op een stukje afvalmateriaal uitproberen wat de beste temperatuur is. Een priem met afgeronde punt is ideaal om het gekraste materiaal bij te werken.
Met Minwax® Wood Finish™ kleurstiften in de kleur Early American kunt u de met staal versterkte regel, schuttingplanken, stijlen en stijlafdekkingen van FenceScape bijwerken. Gebruik de stift op het beschadigde gedeelte en veeg overtollige houtafwerking weg. De kleur droogt mooi op en lijkt op de afwerking Mountain Cedar van FenceScape.

Kan ik steenzout of strooizout gebruiken op een TimberTech-terras?

Wij adviseren steenzout of calciumchloride te gebruiken voor het verwijderen van ijs. Beide kunnen zonder schade voor het oppervlak van uw terras worden gebruikt. Deze producten kunnen een witte aanslag achterlaten, maar dat kan gemakkelijk worden verwijderd door te spoelen met water of een oplossing van milde zeep en water zodra het weer iets warmer wordt (u wilt niet dat het water weer bevriest). Voor meer informatie zie het deel onderhoud en reiniging op onze website.

Kan ik een TimberTech-terras met een hogedrukspuit reinigen?

Let ten eerst op dat u in de richting van het borstel-/nerfpatroon spuit om beschadiging te voorkomen. Neem altijd de juiste voorzorgsmaatregelen bij gebruik van een hogedrukspuit. Zorg ervoor dat u de spuitkop onder een hoek van ongeveer 30° houdt. Er moet een waaierspuitkop worden gebruikt, anders zal er schade aan de terrasdelen optreden.
De maximum aanbevolen druk voor TimberTech kunststof-houtcomposiet en gecoate composiet terrasdelen is 1500 psi.
Voor meer informatie zie de bladzijde onderhoud en reiniging.

Installatie

Wat is de maximale overspanning van FenceScape?

FenceScape ondersteuningsregels zijn ontwikkeld voor een maximale overspanning van 2,44 m (8') h.o.h. van de stijlen.

Mag ik lijm of kit gebruiken?

Lijm of kit is niet nodig en wordt niet aanbevolen voor gebruik met FenceScape-producten. U kunt echter FenceScape-stijlafdekkingen vastzetten met roestvaststalen nagels of een exterieurkit.

Kan ik een bovenfrees gebruiken voor FenceScape?

Ja. FenceScape-planken kunnen net als hout worden gefreesd. Het wordt afgeraden om de FenceScape-regel te frezen vanwege de geïntegreerde stalen kern.

Wordt het aanbevolen een lus te maken voor de bedrading van de TimberTech-ledverlichting?

Nee, het is niet nodig om een lus te maken voor de TimberTech-ledverlichting. De bedrading kan stoppen bij de laatste lamp.

Wat is de maximale h.o.h. afstand van de draagbalken voor de Terrain-, Tropical- en Legacy-collecties bij gebruik van CONCEALoc-bevestigingen?

Als u de plank haaks op de draagbalken installeert, is de maximale afstand h.o.h. 40,6 cm (16"). Als u de planken onder een hoek van 45° met de draagbalken installeert, is de maximale afstand h.o.h. 30,5 cm (12"). Voor de meest recente informatie over de installatie zie de pagina Installatiedocumenten.

Heb ik een TimberTech-transformator nodig voor de ledverlichting?

Voor het behouden van de 5 jaar garantie op onze verlichting, moeten de ledverlichtingsproducten worden geïnstalleerd met een TimberTech-transformator. Wij hebben de verlichting samen met de transformator getest en hebben vertrouwen in hun prestaties. Wij denken dat u er gek op zult zijn!

Wat is de h.o.h. afstand voor TimberTech-trapbomen?

Het antwoord hangt af van het type terrasdelen die u installeert. Voor DockSider is het 53,3 cm (21"). Voor TwinFinish is het 30,5 cm (12"). Voor Tropical en Legacy is het 25,4 cm (10"). Voor ReliaBoard is het 22,9 cm (9") en bij Terrain is het 40,6 cm (16") bij gebruik als bekleding. Zoals altijd bevelen wij aan contact op te nemen met een professional in de bouw en de Installatiehandleiding van TimberTech-terrasdelen te lezen voordat u een project begint. Voor de meest recente informatie over de installatie zie de Installatiedocumenten.

Kunnen TimberTech-terrasdelen in koud weer worden geïnstalleerd?

Ja, TimberTech-terrasdelen kunnen ook bij koud weer worden geïnstalleerd, maar de installatievereisten kunnen iets wijzigen afhankelijk van de temperatuur. Bijvoorbeeld bij installatie onder de 7 °C is voorboren vereist voor alle TimberTech composiet en gecoate composiet producten.
De vereiste tussenruimte kan ook variëren afhankelijk van de temperatuur. U kunt deze specifieke eisen in de installatiehandleiding van de terrasdelen vinden. Wij bevelen altijd aan contact op te nemen met een professional in de bouw, voordat u uw droomproject begint!

Heeft TimberTech ook bankjes en/of plantenbakken?

TimberTech® levert geen banken of plantenbakken, maar het kan worden gemaakt!
Ten eerst zijn er twee dingen die u moet onthouden. Controleer altijd uw plaatselijke bouwvoorschriften voordat u met een project begint en TimberTech-terrasdelen kunnen niet als ondersteuning of constructief element worden gebruikt. U moet eerst de ondersteuningsconstructie bouwen en dan TimberTech er overheen aanbrengen. Wij adviseren om met een plaatselijke aannemer te werken om uw bankjes en plantenbakken te bouwen.
TimberTech-bankjes en -plantenbakken kunnen worden gebouwd met al onze terrasdelen, maar TwinFinish®-terrasdelen zijn speciaal ontworpen voor deze doeleinden. Deze tweezijdige composiet terrasplank is perfect voor aangebrachte elementen op het terras. De VertiGrain-zijde van de plank is een attractief en antislipoppervlak, terwijl de andere zijde een geprofileerde structuur heeft voor een perfect contrast voor opvallende terraselementen.
Dit levert niet alleen een bijdrage aan het totale uiterlijk van uw terras, maar het past er ook helemaal bij.

Hoe kan ik TimberTech-balustrades op beton installeren?

De TimberTech Secure Mount baluster is een perfecte oplossing voor installatie van de balustrade op een betonnen oppervlak. De Secure Mount baluster kan direct op composiet terrasdelen of betonoppervlakken worden geïnstalleerd en er is geen baluster van 102 mm x 102 mm (4" x 4") nodig.
Bekijk de installatiehandleiding van Secure Mount balusters en de installatiehandleiding van balustrades voor instructies en controleer altijd de plaatselijke bouwverordening, voordat u begint met de installatie.

Moeten TimberTech-terrasdelen worden voorgeboord bij de installatie?

Er zijn een paar omstandigheden waarin u moet voorboren bij de installatie van een TimberTech-terras. Als u TimberTech TOPLoc-bevestigingsmiddelen gebruikt of een andere terrasschroef voor composiet, moet u voorboren voor bevestiging dichter dan 38 mm (1-1/2") vanaf de randen van de plank en tevens bij temperaturen van minder dan 7 °C. Hiermee voorkomt u splijten van de plank en afbreken van de schroef. Voor meer informatie zie onze installatiehandleiding van de terrasdelen.

Kan ik TimberTech als draagbalk gebruiken?

Nee, u kunt TimberTech niet als draagbalk gebruiken. TimberTech mag niet worden gebruikt voor kolommen, steunpalen, liggers, onderslagbalken of andere primaire delen van de draagconstructie. TimberTech mag alleen worden ondersteund door een onderconstructie die aan de voorschriften voldoet. Voor meer informatie zie onze installatie- en onderhoudshandleidingen.

Garantie

Hoe lang is mijn TimberTech-garantie?

De TimberTech-producten zijn exclusief gemaakt uit technologisch geavanceerd materiaal voor een jarenlang gebruik met plezier en weinig onderhoud. Voor TimberTech-terrasdelen, balustrades en schuttingen geldt een beperkte garantie van 30 jaar voor woningtoepassingen en een beperkte garantie van 10 jaar voor commerciële toepassingen. De producten zijn gedekt tegen ongedierte, barsten, splijten, uit elkaar vallen, verrotting en splinteren. Daarnaast hebben de Terrain-, Tropical- en Legacy-collecties een 30-jarige garantie tegen verkleuring en vlekken.

  * = alle TimberTech-producten die gekocht zijn vóór 1 januari 2005 zijn gedekt door een 10-jarige beperkte garantie.

Wat dekt de garantie niet?

TimberTech biedt geen garantie en is niet verantwoordelijk voor en geen impliciete garantie wordt geacht dekking te bieden voor defecten of gebreken in het product of schade die is toe te schrijven aan: (1) onjuiste installatie van TimberTech-producten en/of het niet navolgen van de TimberTech-installatiehandleiding, inclusief maar niet beperkt tot onjuiste tussenruimten; (2) gebruik van TimberTech-producten buiten normaal gebruik of in een toepassing die niet wordt aanbevolen in de TimberTech-installatierichtlijnen of plaatselijke bouwverordeningen; (3) beweging, vervorming, verzakking of inklinking van de grond of van de ondersteuningsconstructie waarop TimberTech-producten zijn geïnstalleerd; (4) natuurrampen (zoals overstromingen, orkanen, aardbevingen, bliksem enz.), milieu (zoals luchtverontreiniging, schimmels enz.) of vlekken door ongewenst stoffen (zoals vuil, vet, olie enz.); (5) variaties of veranderingen in kleur van TimberTech-producten; (6) normale verwering door blootstelling aan zonlicht, weer en atmosfeer waardoor gekleurde oppervlakken onder andere kunnen gaan schilferen, verkalken of vuil of vlekken krijgen; (7) onjuiste behandeling, opslag, verkeerd gebruik of verwaarlozing van TimberTech-producten door de koper, de persoon waaraan de garantie is overgedragen of derden; (8) bevestigingsmateriaal die niet door TimberTech zijn geleverd; of (9) beperkt druipvocht van DrySpace.

  Deze garantie dekt niet en TimberTech zal niet aansprakelijk zijn voor gemaakte kosten en uitgaven voor verwijdering van defecte TimberTech-producten of de installatie van vervangende materialen, met inbegrip van, maar niet beperkt tot arbeidskosten en transport. De voorgaande rechtsmiddelen zijn de ENIGE EN EXCLUSIEVE RECHTSMIDDELEN BIJ INBREUK OP DE GARANTIE.

Is de TimberTech-garantie overdraagbaar?

Deze garantie mag één (1) maal worden overgedragen, binnen een periode van vijf (5) jaar na de datum van oorspronkelijke aankoop door de koper, aan een volgende koper van de onroerende zaak waar de TimberTech-producten oorspronkelijk zijn geïnstalleerd.

Hoe kan ik een garantieclaim indienen?

Garantieclaims kunnen worden ingediend in het Garantieclaim-center

 • U wordt door een proces van drie gemakkelijke stappen geleid om uw garantieclaim te registreren.

 • Welk informatie is nodig om een garantieclaim in te dienen?

 • Contactinformatie van de huiseigenaar
 • Plaats van het terras (indien anders dan hoofdwoonplaats)
 • Details van de bouwer (zelf geïnstalleerd/door aannemer geïnstalleerd)
 • Indien geïnstalleerd door een aannemer, naam en contactinformatie van aannemer
 • Informatie van verkoper
 • Aankoopdatum
 • Installatiedatum
 • Type en kleur van uw TimberTech-product
 • Facturen van de oorspronkelijke aankoop van TimberTech-producten
 • Foto's met details over het probleem met het product
 • Gedetailleerde omschrijving van de aard van het probleem

 • Wat als ik geen facturen heb?

  Facturen van de verkoper hebben de voorkeur, omdat hierbij veel van de noodzakelijke informatie op één plaats is, zoals aankoopplaats, aankoopdatum, omschrijving van het materiaal en hoeveelheden.

   Gewenste documenten:
  • • Originele verkoopfactuur
  • • Origineel contract met de aannemer*
  • • Bouwvergunning*
   • Toegestaan ander bewijs van aankoop/betaling:
   • • Creditcardafschrift
   • • Foto van geïnde check
   *Claims ingediend zonder een originele verkoopfactuur waarop type materiaal, hoeveelheden en plaats van aankoop vermeld staat, zullen vertraging oplopen.

  Definieer wat er nodig is op de gevraagde foto's.

  Er zijn foto's nodig om een claim te kunnen behandelen. U kunt maximaal 5 foto's uploaden bij de eerste registratie. Er kan extra informatie gevraagd en ingediend worden nadat de registratie afgerond is.Foto's moeten een algemeen overzicht tonen van elke kant van het terras om de opbouw, hoogte en algemene omgeving aan te geven. Voor verhoogde terrassen zijn foto's van de onderconstructie handig. Specifieke foto's die het probleemgebied weergeven:

 • Bij problemen met constructieve bewegingen of torderen, levert de plaatsing van een recht voorwerp op het oppervlak van het terras een referentiepunt op, zodat het probleemgebied beter wordt weergegeven. Veel gebruikte rechte voorwerpen zijn een waterpas, een plank, een bezemsteel enz.
 • Foto's specifiek van gebieden met esthetische problemen hebben geen vlak voorwerp nodig als referentiepunt.
 • Als de foto's duidelijk zijn, zal de beoordeling sneller verlopen.
 • Elk fotobestand mag niet groter zijn dan 5 MB
 • Wat gebeurt er na voltooiing van de registratie?

  U ontvangt een automatisch antwoord op het verstrekte e-mailadres, waarin uw dossiernummer wordt aangegeven. Noteer dit dossiernummer. In alle verdere correspondentie wordt verwezen naar dat dossiernummer.De gegevens van uw claim worden nagekeken op volledigheid van de gevraagde informatie. Zodra dit nagekeken is, zal de claim worden toegewezen aan een lokale garantiespecialist, die contact met u zal opnemen op de aangegeven voorkeursmethode.

  Kan ik de status van mijn bestaande claim online volgen?

  Ja, om de status van uw garantieclaim te zien, moet u het volgende indienen:

 • Uw claimnummer
 • Achternaam huiseigenaar
 • Postcode huiseigenaar
 • Terrasontwerptool

  Kan ik de snelheid van de terrasontwerptool verhogen?

  Ja, u kunt het instellingsmenu in de werkbalk gebruiken om de grafische instellingen te veranderen naar “snelst”. Hiermee wordt de snelheid van de tool verhoogd zonder de kwaliteit van de afbeelding echt aan te tasten. Zodra u klaar bent om het definitieve ontwerp te bekijken, raden wij aan te veranderen naar “fantastisch” zodat uw ontwerp echt blinkt.

  Hoe kan ik een lijst met materialen opstellen die ik voor mijn terras nodig heb?

  De terrasontwerptool geeft een lijst met AZEK en TimberTech-terrasdelen en balustradeproducten die u in uw terrasontwerp heeft gekozen. Klik op het icoontje van de materiaallijst in de werkbalk om de lijst te bekijken en printen, zodra u het ontwerp klaar heeft. Let op dat de materiaallijst niet het materiaal voor de onderconstructie aangeeft, zoals balken en draagbalken – uw aannemer zal de meest nauwkeurige schatting voor deze materialen geven.

  Hoe krijg ik een vergunning voor mijn terras?

  Controleer de plaatselijke bouwvoorschriften of er een vergunning voor het terras bij uw woning nodig is. Deze kan gevraagd worden als een constructie, zoals een terras, onderheid is en groter is dan bepaalde afmetingen. Wat u niet wilt, is een bericht van de gemeente dat uw terras niet aan de verordeningen voldoet! Plus u wilt er zeker van zijn dat het veilig is voor uw dierbaren en bezoekers.

  Hoe krijg ik een offerte voor mijn virtuele terras?

  Bepaal voordat u materialen bestelt, wat en hoeveel u nodig heeft. Wij adviseren contact op te nemen met een aannemer of dealer om uw ontwerp te beoordelen en de volledige materiaallijst te bepalen die u nodig heeft om het terras tot leven te brengen. Zij kunnen ook een nauwkeurige begroting maken van uw terras.

  Met wie kan ik contact opnemen om problemen met de site te melden?

  We helpen u met plezier met alle vragen die heeft bij het ontwerpen van het terras van uw dromen. Zend ons een e-mail en we nemen direct contact met u op voor assistentie.

  Hoe kom ik er achter hoeveel mijn terras zal kosten?

  Neem contact op met een aannemer voor een begroting, waarin is opgenomen de materiaalkosten, arbeidskosten en leges voor vergunningen. U kunt een plaatselijke aannemer zoeken of vraag uw dealer.